Viszlát, vezetők!

Sokadszor törlöm ki az addig leírt sorokat a holland-magyar meccs után. Foltozgatom, szerkesztgetem,mert senkit nem akarok megsérteni, megbántani. Tényleg senkit. Azokat sem, akik ma a magyar címeres mezben kifutottak Amszterdamban a gyepre, majd a fedett lelátó ellenére egy olyan hideg zuhanyt kaptak, hogy az éj leple alatt fognak visszasomfordálni Telkibe.

Azért nem akarom megbántani őket, mert nem haragszom rájuk. A mai este bebizonyosodott, hogy ezek a srácok tényleg ennyit tudnak. Nem a küzdéssel van a baj, nem az akarat hiányzott, hanem a futballtudás. Az ember érzése az volt, mintha nem is egy bolygóról érkeztek volna a két csapat játékosai. Egyszerűen nevetséges és döbbenetes, hogy generációk sora nő fel úgy, hogy nem lát egy, a magyar címeres méltó nemzeti tizenegyet. Nevetséges és döbbenetes, hogy nincs gyakorlatilag húsz éve egy épkézláb védőnk. Nevetséges, hogy a legjobb játékosunknak kikiáltott játékosunk duzzog, ha kritikát kap. Illetve dehogy nevetségesek ezek a tények, hanem pont olyanok, amilyen a mai játékunk volt: szánalmasak.

Közben hallom, hogy Egervári távozik a posztjáról, más lehetősége nem is lenne a szégyenteljes vereség után. Csak az a nagy baj, hogy ebből a csapatból még Guardiola sem tudna összerakni egy épkézláb tizenegyet.Mert ez nem csak Egervári felelőssége, hanem az elmúlt 30 évé. Akik csak a pénzt vitték a magyar futballból, akik az országos cimboráik farvizén beeveztek a szövetség ajtaján és azóta is ott evickélnek. Egervári lemondása nem elég. Határozott és drasztikus váltás kell. Neveket akarok hallani, nem egy nevet, hanem az összeset, mindenkiét, aki benne volt abban, hogy idáig süllyedjünk. Akik csapnivaló edzőket képeztek, akik elrontották az egész utánpótlást, akik hülyítették a nemzetet. Legyen egyetlen haszna ennek a borzalmas vereségnek: öntsünk tiszta vizet a pohárba.

De ha egy mód van rá a poharat is cseréljük ki.

Martí Zoltán

https://www.facebook.com/martizoli

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s