Unos pro omnibus, omnes pro uno!

A honi labdarúgás egyik legizgalmasabb témája az elmúlt napokban a „Leonardo-ügy” volt. Rengeteg vitát, érvet, indulatot váltott ki az eset melynek lényege: Thomas Doll nem kér a különc játékos(ok)ból. . Mielőtt bármit is írnék, s állást foglalnék ebben a nehéz ügyben egyvalamit le kell szögezni: a Ferencváros vitán felül nagyon sokat köszönhet Leonardónak: fantasztikus képességű játékos, magyar pályán az én generációm ekkora spílert még egészen biztos nem látott.

De meggyőződésem, hogy Leonardo méltatlanul viselkedik ezekben a napokban a Ferencvárossal szemben. A zöld-fehér klub akkor állt ki mellette, amikor több csavar volt a lábában, mint ép csont. Leonardo hála Istennek újra a pályán lehetett, Thomas Doll újra felépítette: szabad teret és feladatkört adott neki, a brazil pedig lubickolt, mint német kisfiú a Balatonban.

Azok, akik most kicsit értetlenkedve figyelik az eseményeket nem szabad, hogy elfelejtsék: Leonardo egyszer már eljátszotta ezt a Fradival. Igen, a Fradival. Nem csak Thomas Dollnak tesz kárt a viselkedésével, hanem a Ferencvárosnak. S a brazil nem tanult a hibából: idejött pökhendien egy hetet késve, majd ahelyett, hogy azt mondta volna: „bocsánat Thomas, elnézést Ferencváros, hibáztam, kérnék még egy esélyt, mert hálás vagyok Nektek”, nos ehelyett elkezdett úgy hazudozni, hogy azt sok politikus is megirigyelné.

A magyar nyelv csodaszép, akárcsak a labdarúgás. Tökéletesen mutatja be ennek a sportágnak a lényegét: csapatjáték. S a csapat érdeke mindig előrébb való, mint az egyéné, ha nem tudsz a másikért küzdeni, ha nem tudsz beállni a sorba, akkor inkább válassz egy másik sportágat. Leonardo fantasztikus játékos, s pont most derült ki, hogy miért a Fradiban játszott idáig, miért nem a világ legjobb csapatainak egyikében. Mert nincs meg benne az alázat. S sajnos a brazil karmester most oda köpött, ahonnét enni adtak neki.

A képlet egyszerű: Doll vagy Leonardo távozik a Ferencvárostól. Nem tisztem eldönteni, hogy melyikük legyen az, de úgy látom a zöld-fehér klub képviselői is pontosan tudják a régi igazságot.

Egy mindenkiért, mindenki egyért!

 Martí Zoltán

fb.com/martizoli

Unos pro omnibus, omnes pro uno!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s