Koman és a tanulópénz

A felsőoktatás nyelvén: Koman passziváltatott egy félévet, most viszont újra munkához lát, még ha nem is az álmaiban elképzelt helyen. Maradva a metaforánál: ő a Harvardot akarta, de csak egy hazai intézmény jött össze…

A huszonöt éves középpályás, miután eljött a Krasznodartól azt nyilatkozta, hogy még bőven érzi magában a lehetőséget egy erősebb bajnokságra, és semmiképp se jönne haza, mert beleszürkülne a mezőnybe. A mondata második fele már akkor sem tetszett, az elsővel viszont egyet lehet érteni. Valóban, egy ereje teljében, a legjobb korban lévő, stabil válogatott középpályásról beszélünk, (aki utánpótlás szinten még jól is játszott a nemzeti tizenegyben). A holland élvonalban, német másodosztályban, vagy mondjuk a mostanában oly kedvelt lengyel ligában is megállhatta volna a helyét. Ám attól tartok Voli túl sokat akart… Pedig, ugyebár, emelt szintű érettségi és nyelvvizsgák nélkül nem lehet a bekerülni a Harvardra.

Beleszürkülne a mezőnybe. Butaság. Ha valaki profi mentalitású, jó labdarúgó, és hazaigazol miért szürkülne bele a mezőnybe? Besic, Juhász, Kádár beleszürkült? Egyébként sem kellett volna hosszú távon elköteleznie magát, a tétmeccs nélküli időszak helyett pedig egy féléves MTK szerződés is jobb lett volna. (Azért említem a fővárosiakat, mert Koman náluk edzett, amíg szabadúszó volt). De nem, ő makacsul ragaszkodott elképzeléséhez. Nem kell az ELTE, csak a Harvard!

Most ott tartunk, hogy fél éve nem játszott tétmeccset, az elején még elismerésre méltó ambíciói pedig mára viccé váltak. Gyakorlatilag szembe köpte magát. Ezzel a “ha nincs ló, jó a szamár is” hozzáállással valószínűleg nem kezd jó pontokkal a miskolci szurkolóknál sem… Sok kredites félév(ek) vár(nak) rá, nehéz vizsgákkal és szigorú tanárokkal. Így aligha vezet majd az útja Massachusettsbe.
Pedig annó Egyiptomban még VB bronzérmes volt. Ő is.

Varga Dávid

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s