Beszámoló a IX. Aréna Kupáról

Egy héttel a Super Bowlt követően hazánkban is tombolt az amerikai futball, hiszen kilencedik alkalommal rendezték meg a Cellect Aréna Kupát, ahol a Magyar Lelátó is jelen volt, de szigorúan csak a nézőtéren. Az amerikai foci teremváltozatának, az aréna futballnak voltunk szemtanúi, ahol 8 csapat küzdött meg a trófeáért. Az együtteseket két csoportba osztották: az A csoportba került a Budapest Wolves, Miskolc Steelers, Dunaújváros Gorillaz, Budapest Titans négyes, míg a B csoportot a Győr Sharks, Nyíregyháza Tigers, Újpest Bulldogs, Budapest Eagles kvartett alkotta.

A csoportmérkőzések során rendkívül pörgős, fordulatos, pontokban gazdag mérkőzéseket láthattunk. Az egyik legemlékezetesebb momentum, a csoportkör – és talán az egész torna – csúcspontja a két fővárosi csapat a Titans és a Wolves mérkőzésének végjátéka volt, ahol az utolsó percekben négyszer változott az eredmény, de végül a Wolves diadalmaskodott 21-15 arányban és ezzel kivívták a továbbjutást. Az A csoportból 100%-os teljesítménnyel, első helyen jutott tovább a Gorillaz, második helyen pedig az előbb említett Wolves, a B csoportban szintén hibátlan teljesítménnyel lett első a Sharks, és másodikként jutott tovább a címvédő Tigers.

Az első elődöntőben a Tigrisek csaptak össze a Gorillákkal, ahol az első félidő az acélos védelmekről szólt, hiszen az egyik együttes sem tudott pontot szerezni. Aztán a második félidőben a nyíregyháziak egyre nagyobb fölénybe kerültek, végül két TD-t is elértek, aminek köszönhetően bejutottak a döntőbe, és esély nyílt a címvédésre. A másik elődöntő szintén nagy izgalmakat hozott, ahol a Sharks és a Wolves csaptak össze. Sokáig a győriek vezettek 7-0 arányban, a fővárosiak küzdöttek az egyenlítésért, végül 20 másodperccel a lefújás előtt a Cápák támadósora egy nagy játékot bemutatva biztosították a győzelmet, és ezzel ők jutottak a fináléba.

A döntővel kapcsolatban több kérdés merült fel: az egyik, hogy vajon hasonló eredmény születik-e, mint a csoportkörben, ahol a Sharks viszonylag könnyedén, 29-6 arányban legyőzte a Tigerst. A másik, hogy a nyíregyháziak a 2013-as és 2014-es tornagyőzelmüket követően képesek lesznek-e zsinórban harmadszor is diadalmaskodni. Végül egyik sem következett be. Döntőhöz méltóan óriási izgalmakat hozott az összecsapás. Az első félidőben nem született pont, domináltak a védelmek. Nagyjából a második félidő felénél a Cápák érték el az első TD-t de az extra pontot nem sikerült megcsinálniuk. Aztán a Tigrisek egyenlíteni tudtak, de az extra pont nekik sem sikerült, így két perccel a vége előtt 6-6 volt az állás. Ezt követően a győriek egy óriási TD-t mutattak be, és mivel az extra pont is sikerült, már 13-6-ra vezettek. Egy perc volt hátra a mérkőzésből, a nyíregyháziaknak mindenképp szükségük volt egy TD-re, és legalább egy extra pontra az egyenlítéshez. Egy elképesztő egész pályás passzt követően a TD sikerült is, de az extra pont nem jött össze, így 13-12-re módosult az állás, és mivel az utolsó 20 másodpercben már nem történt változás, így a Győr Sharks lett az IX. Cellect Aréna Kupa győztese.

Ezen az egész napos tornán láthattuk, hogy az amerikai focinak van jövője hazánkban. Egy rendkívül nívós, jól szervezett rendezvény volt. A csapatok nagyon komolyan vettek minden egyes összecsapást, igazán férfias küzdelmet láthattunk, óriási ütközésekkel, látványos megmozdulásokkal. A hangulatra sem volt panasz, közel ezer érdeklődő látogatott a helyszínre, és a szurkolók végig buzdították kedvenc csapatukat. A mérkőzések közt zenés-táncos produkciókkal szórakoztatták a közönséget, valamint az egész torna alatt élő közvetítést hallhattunk többek között Kovács Sándortól, aki nemrég volt a műsorunk vendége. Az eredményhirdetést követően őt is megszólaltattuk, és ezzel zárnám az Aréna Kupa beszámolót: „a rendezés, a mérkőzések színvonala az eddigi legjobb volt az aréna kupák történetében, a legjobb csapatok mérkőztek meg a tornán. A döntőben egy picivel volt jobb Sharks a Tigersnél, de a legjobb mérkőzés talán a Wolves és a Titans rendkívül fordulatos csatája volt. Mindenképpen érdemes kilátogatni, és csak ajánlani tudom mindenkinek, mert egész nap nagyon élvezetes mérkőzéseket láthattunk, akinek lesz ideje és kedve, mindenképpen látogasson el hozzánk jövőre.”

 

(Az eseményről képeket a Facebook-oldalunkon találsz: http://www.facebook.com/magyarlelatoofficial)

 

 

 Vető Dániel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s