Néma csend

A futballt szerető magyarok egy emberként izgultak Dárdai Pál debütáló mérkőzésén, figyelték a tudósítást, bosszankodtak a közvetítés hiánya miatt, majd pedig széles vigyorral vették tudomásul a mi Palink újabb diadalát. Viszont nem nagyon hallatják a hangjukat azok, akik szembeköpésről beszéltek korábban, akik semmit nem érő edzői papírokat emlegettek és mutogattak büszkén, akik pontosan annyit tettek a magyar futballért, mint bármelyik szurkoló. Nem, bocsánat, ők sokkal többet.

Egyedül – az egyébként számomra közel sem ellenszenves – Várhidi Péter merészkedett megszólalni a témában, bár ne tette volna. Megpróbált felszállni arra a vonatra, amely hatalmas sebességgel robog Dárdai vezetésével, s már messze elhagyta a hazai posvány kietlen vidékét. A bab is húsból van, gondolhatta, de sajnos nekünk csak olyan szakértőfejedelmek jutnak, akik még a babtól is ezer évre vannak, nemhogy a hústól.

De a többiek mélyen hallgatnak: elbújtak a mágnestáblák mögé, avagy az NB II-es futballcsapat kispadja alá ugortak, netán bevetették magukat valamelyik kaszinóba. Nem gratulálnak, nem látják be tévedésüket, pökhendi módon inkább felszívódtak. Örülnénk is ennek a ténynek, ha végleges lenne, de ez szinte kizárt: most még olyan irigyek, hogy a Dortmund meze gyászruha az ő sárgájukhoz képest, de ha ne adj’ Isten Pali vonatja kisiklik, majd előjönnek, vagy leugornak a szerelvényről, s kárörvendő bólogatással jelzik: mi megmondtuk, hogy korai ez még.

Hát, ha neki korai, akkor nekik még nem késő: még van idő belátni, hogy micsoda fertőt teremtettek, még van idő beismerni a felelősséget, az okozott károkat, a magyar futball tönkretételét, még akár színt is vallhatnának, hogy sokan csak néhány menedzser olcsó bábjaként „dolgoznak”. Ha végre tükörbe néznének, akkor láthatnák, hogy nekik most pontosan ott a helyük, ahol vannak.

A mágnestáblák mögött, a kispadok alatt, vagy egy jól fűtött rulettasztalnál.

 

Martí Zoltán

Néma csend” bejegyzéshez ozzászólás

  1. A szurkolók igenis nagyon sokat tesznek a magyar futballért! Ugyanis pénzüket áldozzák azért, hogy láthassanak egy összecsapást! A legtöbbet pont a szurkolók tették idáig a magyar futballért. Felháborítónak találom azt a mondatot! Egyébként a poszt többi része jó lett, így tovább, de válogassák meg szavaikat a szerzők!

    1. Kedves Dávid! Ön teljesen félreértette a mondatot, amelynek a lényege, hogy a szurkolók sokkal többet tettek a magyar labdarúgásért, mint az említett szakértők. Teljesen úgy gondoljuk, ahogy Ön. Sajnáljuk ha félreérthető a mondat, köszönjük, hogy követ minket!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s