Exkluzív: Megyeri Balázs szoros magyar győzelmet vár

Egy masszázs ágyról, kezelés közben adott exkluzív interjút a kisebb sérüléssel bajlódó Megyeri Balázs a Magyar Lelátónak. Az Olimbiakósznál légióskodó kapustól megtudhattuk kik a görög válogatott legveszélyesebb emberei, mit gondol a magyar nemzeti 11-ről, vagy, hogy mit tervez a jövőjével kapcsolatban.

Mi a helyzet Görögországban, mennyire várják a sportszeretők a válogatott meccset?

Számukra ez egy létfontosságú mérkőzés. Ez az utolsó esélyük, izgalmas találkozó elé nézünk. Emiatt nagyobb is a várakozás, mint egy “átlagos” válogatott meccs előtt szokott lenni. Új a kapitányuk, ezáltal új lehetőségek előtt állnak, új játékosokkal és ezzel együtt más felfogással is vághatnak neki a párharcnak. Persze a magyar válogatott részéről is fontos állomás következik.

Mit várnak a frissen kinevezett szövetségi kapitánytól?

Hogy konkrétan mit várnak, azt megmondom őszintén nem tudom. Az biztos, hogy azért választották Sergio Markariánt, mert nagyon tapasztalt, aki ismeri is a görög labdarúgást. Úgy érezték ő lehet, aki lelket tud adni a csapatnak, és képes legalább a pótselejtezős hely elérésére. Ebben nagy segítségére van a nyáron visszavonult Karagunisz, aki a görög válogatott sportigazgatójaként tevékenykedik mostanság.

Most már a görög keretet is kihirdették, amelybe három csapattársad is meghívót kapott. Mit mondanál róluk, mire figyeljenek oda a legjobban velük kapcsolatban Dzsudzsákék?

Három jelenlegi illetve egy jó pár volt csapattársam is van a keretben. A mag egykoron Olimbiakósz játékos volt. Talán a legnagyobb és legveszélyesebb név a válogatottból  a gólgyáros, Kosztasz Mitroglu. Ő nemrég kisebb sérüléssel bajlódott, de már egy ideje teljes értékű edzést végez, rá mindenképpen figyelni kell. Sziovasz egy bal lábas, magas belső védő, Fortunisz pedig egy jó képességű fiatal támadó középpályás, aki a szélen és a támadó mögött is bevethető. Rendre helyet követel magának nálunk a csapatban, gólokat is lő. Mindketten jó formában van, Mitroglu a sérülés miatt talán még nem annyira.

Mit mondanál a volt csapattársaidról?

A válogatott oszlopai, legbiztosabb pontjai a védők. Ott nem sok a kérdés. A kapus Karnezisz lesz, aki egykoron a Panatinaikoszban védett, így ő csak vetélytársam volt. A Toroszidisz, Manolasz, Papasztatopulosz, Holebasz  négyesből három volt csapattársam, jelenleg mindhárom a Romában légióskodik. Tehát kijelenthető, hogy összeszokott a védelmük. A mai információk szerint az is elképzelhető, hogy egy ötvédős rendszerben lépnek majd pályára, három belső bekkel, amit a Romában is előszeretettel alkalmaznak. A két szélső védő így följebb tolódhat, a támadásokat segítve.

Nem lesz hát könnyű dolgunk… Mit gondolsz a magyar válogatott esélyeiről?

Ha a Dárdai Pál kapitánysága alatt elkezdett utat, az általa hozott mentalitást, a magabiztos védekezést és önbizalommal teli játékot tudjuk folytatni, akkor vasárnap jó eséllyel pályázunk a győzelemre. Egy jó eredménnyel akár a saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat. Hosszú még az út, de ezzel remek pozícióból várhatnánk a folytatást.

Beszéljünk egy kicsit rólad, ha jól tudom jelenleg egy kisebb sérüléssel bajlódsz. Mi történt?

Jelenleg is kezelésen vagyok, egy masszázságyon fekszem. A combhajlítómmal volt egy kisebb problémám, az utóbbi két mérkőzésen a keretbe sem kerültem be emiatt. De ma már teljes edzésmunkát végeztem.

Azelőtt is csak a kispadon számítottak veled. Nyáron lejár a szerződésed, váltasz, vagy maradni szeretnél?

Akár jöhet egy új csapat is. Egyelőre azonban nem mennék ebbe bele. Tény, hogy nyáron lejár a szerződésem, az is tény, hogy az Olimbiakósz szeretne megtartani, és az is, hogy én játszani szeretnék. És ezt tartom az elsődleges szempontnak. Olyan helyre szeretnék kerülni, ahol minél többet játszhatok, mert az elmúlt két évben volt egy kisebb törés e téren a karrieremben. Bízom benne, hogy ez változni fog, hogy hol, azt majd az idő eldönti.

Meg tudod erősíteni a sajtóhíreket, hogy Törökországból, Németországból, Angliából vagy épp az AEK Athéntól is érdeklődnek irántad?

Egyelőre erről én is csak az újságokból értesülök. A menedzsereimmel arról állapodtunk meg, hogy amíg nincs konkrét ajánlat, addig ezzel nem szeretnék foglalkozni. Nyilván az embernek sok elképzelése van. Bízom benne, hogy olyan helyen folytatom, ami minden szempontból kielégítő, mind játékpercekben, mind a bajnokság szintjét tekintve. Kíváncsian várom a fejleményeket.

Hosszú távú cél pedig a válogatott…

Igen, szerintem minden futballistának ez egy plusz motiváció. Szeretnék végre már én is bemutatkozni a nemzeti tizenegyben, ez mindenképpen egy ösztönző tényező.

Nem úszod meg egy tipp nélkül. Mi lesz a magyar-görög végeredménye?

Nem szeretek tippelni, de egy 1:0-ás magyar győzelemmel teljesen kibékülnék.

Exkluzív: Megyeri Balázs szoros magyar győzelmet vár” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s