Breaking! Csányi Sándor UEFA elnökségi tag!

Csányi Sándor az egyik legtöbb szavazattal az UEFA elnökségének tagja! Az MLSZ elnökét hatalmas többséggel, 54-ből 42 szavazattal választották be a szövetség végrehajtó bizottságába.

A szövetség a közgyűlésen ismertette bizottságainak elmúlt egyéves munkáját, valamint megválasztották az UEFA új elnökét, a végrehajtó bizottság tagjait, illetve a FIFA végrehajtó bizottságának tagjait. A közgyűlés elején az 54 tagország képviselői megemlékeztek az egyetemes labdarúgás elmúlt egy évben elhunyt legendáiról, köztük három magyar kiválóságról, Buzánszky Jenőről, Grosics Gyuláról és Sándor Károlyról.

A végrehajtó bizottság tagjinak megválasztására 13 óra után került sor, de előtte Michel Platinit egyhangú szavazással megválasztották az UEFA új elnökének. A 17 tagú bizottságból hét tisztségviselő mandátuma lejárt, a megüresedett helyekre tizenketten jelezték indulási szándékukat, köztük Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is.

Forrás: Nb1.hu

A választás előtt kedvező előjel volt, hogy az elmúlt években több sportdiplomáciai sikert is felmutatott a Csányi Sándor vezette Magyar Labdarúgó Szövetség: 2012-ben a FIFA tartotta rendes kongresszusát a magyar fővárosban, 2014-ben az U19-es Európa-bajnokság házigazdái voltunk, tavaly pedig sikerrel pályáztunk a 2020-as Európa-bajnokság négy mérkőzésének rendezési jogára.

Az UEFA végrehajtó bizottságnak eddig mindössze két magyar tagja volt: Sebes Gusztáv 1954-ben részt vett az európai szövetség megalakításában, és 1960-ig töltött be szerepet az UEFA irányításában. Két évvel később, 1962-ben Barcs Sándort választották be a végrehajtó bizottságba, ő 1978-ig töltött be mandátumot a grémiumban. A bizottságból történt 1978-as távozása óta, vagyis csaknem 37 éve magyar sportvezető nem kapott helyet az UEFA irányító szervezetében.

(Forrás: MLSZ)

Breaking! Csányi Sándor UEFA elnökségi tag!” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Na a sok piszkos +EUs Globalista zionista Patkany bevalasztotta a Csanyit az UEFA elnoksegebe!!! Egy Zionista Bankar jol jon mindenhol! Igaz a Focihoz semmit nem ert es az NB.I.et is tonkrebaszta,De azert az UEFA Elnoksegben kurva jo lesz! Kurva Anyatokat tonkrebasszatok a Kedvenc Sportomat! Hat ez tiszta rohej Uram Isten mi megy itt?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s