Egy pont és más semmi

Nulla nullás döntetlennel ért véget a Magyarország-Görögország Európa bajnoki selejtező mérkőzés. A kilencven perc nem tartogatott sok izgalmat. Maradtunk harmadikok, négy pontra a második észak-írektől és negyedik finnektől is. 

Mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, melyen a magyar válogatott visszahúzódva várta, hogy mit lépnek a görögök. Egy pár kemény párharcon kívül  – mely a 10. percben sárga lappá is érett Leandro számára – semmi látványos nem történt egészen a 11. minutumig, amikor is Torosidis tudott fejelni egy beívelés után, ám próbálkozás jócskán elkerülte Király Gábor kapuját. Két perccel később Dzsudzsák ívelése lett kissé magas Szalai számára, így a Hoffenheim légiósa nem tudta irányítani fejesét.

A 19. percben Dzsudzsák gondolt egyet és egy csel után megindult a görög kapu felé, majd húszról, kiszorított helyzetből, nyakán egy védővel lőtt, Karnezis másodszorra fogni tudta a labdáját. A mérkőzés első tetszetős akcióját a magyar válogatott vezette a huszonharmadik percben. Ekkor Király kidobása  után a jobb szélen Fiola a keresztbe mozgó Szalaihoz passzolt, aki Stieberrel kényszerítőzött egyet, majd 10-12 méterre az alapvonaltól begurította a 16-oson belülre Gerának a játékszert, ő azonban egy húzás után jócskán fölé lőtt.

 Negyed órával később Stieber a tizenhatos sarkáról ballal tüzelt, épp középre, Karnezis könnyen ölelte magához a labdát. Rögtön ezután Fetfatzidis másolta kissé beljebbről és távolabbról Stieber próbálkozását, Király pulzusa nem emelkedett túlzottan. Ahogyan a nézőké sem, hisz az első félidőben semmi más említésre méltó nem történt.

Legfeljebb a sok párharc tette látványossá a mérkőzést.
Legfeljebb a sok párharc tette látványossá a mérkőzést. (Fotó: MTI)

A második játékrészt lendületesebben és veszélyesebben kezdték a görögök. A nyomás a 48. percben érett helyzetté, amikor is Kone 5 méterről, Leandro mellől tudott fejelni, azonban szerencsére jócskán fölé bólintott. Fetfatzidis továbbra is nagyon aktív volt a jobb oldalon, és Torosidis is rendre belépett a támadásba. Az 50. percben a második hullámban érkezett az AS Roma játékosa, Dzsudzsák maradt le róla, csakúgy mint beadásáról a társ középen. Ekkortájt nem nagyon tudtunk kijönni a tizenhatosunk előteréből. Egy perccel később Fetfatzidis lövése fél méterrel kerülte el kapunkat.

Rengeteg beadással próbálkoztak a vendégek, továbbra is inkább jobbról, de ezeket rendre mi tudtuk kifejelni, vagy épp rúgni. A hatvannyolcadik percben előbb a magyar, majd a görög válogatott is cserélt. Nálunk Nikolics érkezett, a védők gyűrűjében alig észrevehető Szalai helyett, míg a kéknél Fortunisz váltotta Christodopuloszt. Két perccel később egy kényszerű csere következett, Elek Ákos mérkőzése ért véget, helyén a Görögországban légióskodó Pintér játszhatott tovább.

A nyolcvanadik percben jártunk, amikor Dzsudzsák 17 méterről próbálkozott balról, jobb lábbal, lövése megpattant és mellé csorgott. Három perccel a rendes játékidő letelte előtt Pintér elé került egy kipattanó, aki huszonkettőről rászúrta, Karnezis bravúrral védte a középre tartó próbálkozást, szöglet. Az ezt követő kavarodásban Nikolics a kapu torkából bombázott fölé. Két meccslabdánk volt.

A másik oldalon is eldönthették volna a mérkőzést. Toroszidisz a tizenhatoson belülről gurított vissza lövésre, szerencsére Katszuranisz nagyon rosszul találta el a labdát. A végén a játékvezető még három percet ráhúzott, mely alatt semmi említésre méltó nem történt. 0-0 lett az EB selejtező vége. Tegye fel a kezét, akit meglepett. A füttyszóból ítélve a Groupama arénában azért sokan voltak elégedetlenek. Ezzel a csoportunkban a harmadik helyen állunk, nyolc ponttal.

Magyarország – Görögország 0:0 (0:0)

2015. 03. 29., 20:45, Groupama aréna, 22 ezer néző

Király – Leandro, Kádár, Juhász, Fiola – Tőzsér, Elek (70. perc Pintér),- Dzsudzsák, Gera, Stieber – Szalai (68. perc, Nikolics)

Karnezis – Papastathopoulos, Manolas, Stafylidis, Torosidis – Papadopoulos, Samaris – Fetfatzidis (78. perc, Giannu), Kone (78. perc Skondras), Christodopulos (69. perc, Fortunisz)- Athanasiadis

sárga: Leandro (10. perc), Elek (55. perc) Pintér (79.perc),

Egy pont és más semmi” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s