Kubatov: “Az ultrák eljátszották a bizalmamat”

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a RádióQ vendége volt, az interjú során több szurkoló és érdeklődő is kérdezhette a zöld-fehér klub vezetőjét.

Az ultrákról:

“Három és fél évig tárgyaltam, eljátszották a bizalmam, már nem ülök le velük.”

A FradiBusz hálózat átvételéről:

“Elárulom, Végel Tamás volt az egyik a tizennégyből, akit ki kellett zárnom, mert fojtogatott valakit. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, de úgy döntöttünk, hogy mi innentől mi szervezzük meg, hogy a szurkolók feljussanak a hazai mérkőzésekre”

A sasról

“Ez egy másik, új koncepció, idáig volt egy totemállatunk, olyan jelmezben, amiben nem igazán tudott mozogni. Megkérdeztük a szurkolókat, kilencven százalékuk le akarta cserélni a sast. Külföldön általában rajzfilmfigurának ábrázolják a kabalafigurát, ez is úgy néz ki, inkább a gyerekeknek kedvez majd. Az egy másik kérdés, hogyan fogadják szurkolóknak. Nincs szükség rá, hogy lecseréljük, mert amikor látják, hogyan mozog, focizik, lövi a tizenegyest, akkor megszeretik majd. A Diósgyőr ellen lesz meglepetés, igazi sast reptetünk körbe.”

Az alacsony nézőszám okairól

“Egyrészt a színvonal miatt. Mi ezen igyekeztünk javítani: hoztunk egy rendkívül jó német edzőt, az angol első osztályból igazoltunk játékost Roland Lamah személyében – nem tudom, mikor fordult elő ilyen utoljára – hellyel-közzel szép futballt játszunk. A másik elrettentő tényező az infrastruktúra volt – építtettünk egy új stadiont. A harmadik a biztonság kérdése – ez is rendben van ma már. Szurkolói kultúrát kell váltani. Az én lányom tizenkét éves, szerintem nem jó, hogy neki be kell fognia a fülét egy Újpesttel kapcsolatos rigmusnál a stadionban. Tavaly kilencezres átlagnézőszám volt, idén ezt minden bizonnyal meghaladjuk, a derbin valószínűleg tizenhétezernél is több ember lesz.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s