S nyögte Rich bús hadát Bécsnek büszke vára

Története során először nyert Ausztriában a házigazda csapat ellen a magyar jégkorong-válogatott. Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese szerdán barátságos mérkőzésen 4-2-re győzött Bécsben. A világ másik felén a női válogatottunk is pályára lép ma.

A krakkói divízió I/A világbajnokságra készülő férfi válogatottunk kétgólos hátrányból állt fel a világelitben szereplő sógorok ellen. Góljainkat Kóger (32.), Metcalfe (52.), Hári (52.) és Benk (60.) szerezték. A Chernomaz-csapatra még két felkészülési mérkőzés vár: a budapesti Tüskecsarnokban két nap múlva megint az osztrákok, vasárnap pedig az ugyancsak az élmezőnyhöz tartozó szlovénok következnek.

Az április 19-től 26-ig tartó krakkói divízió I/A világbajnokságon sorrendben Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a házigazda Lengyelország lesz az ellenfél. Az első két helyezett feljut a 16-os világelitbe, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B osztályba.

Menetelnek a lányok is! 

Ma, magyar idő szerint fél kettőtől már a harmadik mérkőzését játssza női válogatottunk a divízió I/B világbajnokságon Pekingben. Az ezidáig hibátlan csapatunk ellenfele a hazai jégen szereplő Kína lesz.

Hozzászólás