Ez a különbség a Bayern és a Kecskemét utánpótlása között

Nemrég a Bayern München edzésén vehetett részt a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia fiatal tehetsége, Gréczi Márton. A bajor kalandról a KTE utánpótlás-igazgatója, Török László mesélt az utánpótlássport.hu-nak. Ebből szemezgetünk most. 

A tegnap a Porto ellen gálázó Bayern München U 15-ös csapatánál barátságosan fogadták a Marcit, aki igencsak pörgős tréningen vehetett részt.

 “Rögtön odamentek hozzá, pacsiztak vele, üdvözölték – kezdte a beszámolót az utánpótlás-igazgató. Nálunk ilyenkor a sarokból nézegetik az újoncot, hogy mit akar ez köztünk? Pláne, ha külföldi. Münchenben azonban családias a hangulat. Marci először fitneszedzésen vett részt, aztán labdás koordináció következett, majd egymás közti játék volt műsoron. Gyakorlatilag mérkőzésritmusban dolgoztak annak is köszönhetően, hogy tizennégy nemzetközi szintű srác játszott egymással, köztük német válogatottak. Másnap először egyéni képzés szerepelt a programban, utána pedig csapatedzés. Az is nagyon intenzív volt, a végén húsz perc kőkemény futással.”

A bajorok keretét pontosan tizennégy játékos alkotja, ezen szándékosan nem változtatnak, hogy valóban csak a legjobbak húzhassák magukra a címeres mezt, és hogy egymástól minél többet tudjanak tanulni.

„Münchenben nyolcszáz gyerekből állítják össze a korosztályt, nekem Kecskeméten nyolcvanból kell – panaszolta Török. Emellett kevés edző dolgozik itthon olyan habitussal, mint a Bayernben. Végig megkövetelik a ritmust, a tempót. A labdás koordináció során, ha a gyerekek kicsit gyengébben lőtték a passzt, azonnal leállították az edzést, hogy szóvá tegyék a lazaságot. Nálunk szerintem egyetlen akadémián sem szóltak volna egy szót sem. Láttam a kilencévesek tréningjét is, akik hasonló intenzitással csinálták a gyakorlatokat. Az 1860 Münchenben futballozó Simon Krisztián is meglátogatott minket, és ő is meglepődve nézte, hogy már az U15-ben mekkora a tempó.”

A német szakemberek az edzés után megjegyezték, hogy a 15 éves Gréczinek védekezésben még sokat kell fejlődnie.

A teljes interjú itt olvasható.

forrás: utanpotlassport.hu fotó: kecskemetite.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s