“A mérkőzés méltó volt a történelmi jelzőhöz”

Mint arról már beszámoltunk lejátszották az első “nemzetbeli” labdarúgó-mérkőzést, melynek résztvevői Felvidék és Székelyföld voltak. A meccs 1-0-ás hazai sikerrel zárult. A Magyar Lelátónak a Felvidéki Labdarúgó Egyesület elnöke, Varga Péter nyilatkozott az esemény után.

Először is köszönettel tartozom mindenkinek, aki segített ezen történelmileg fontos mérkőzés lebonyolításában, megteremtésben. Maga a kétszer negyvenöt perc is méltó volt a “történelmi”  jelzőre. Mindamellett, hogy a meccs barátságos szellemben játszódott, látszott a játékosokon, hogy a szívüket is kiteszik a pályára és nyerni akarnak. Jó iramú, látványos kilencven percnek lehettünk szemtanúi.

felviszékely2

Fotó: A Felvidéki labdarúgó-válogatott facebook oldala

Május utolsó napja nem csak a fociról szólt a Dunaszerdahelyi stadionban. A mérkőzés előtt ugyanis polgármesteri köszöntőt is hallhatott a közönség, majd Vadkerti Imre énekelte el a magyar, illetve a Székely Himnuszt.

Mivel belépő nem volt, a nézőszámról nincs pontos adatunk, de saccolva ezer ember lehetett a stadionban. Többen is lettek volna, sokan panaszkodtak nekünk az időpont miatt. De ennek is megvolt az oka. A játékosok többsége a hétvégén mérkőzést játszik, a székelyek pedig 1000 kilométert utaztak hozzánk. Nem tudtunk jobb időpontot találni.

felviszékely1

Fotó: A Felvidéki labdarúgó-válogatott facebook oldala

Ezután sem áll meg az élet Felvidéken, az első mérkőzést ugyanis nemsokára követi a többi. A gárda ugyanis egy rangos tornára kapott meghívást.

Konkrét meghívásunk van  június végre Svájcba, egy ConIFA tornára. Ott az első helyezett automatikusan kijut a jövő évi ConIFA világbajnokságra, úgyhogy nagy izgalommal várjuk a megmérettetést.- zárta szavait Varga Péter.

A Magyar Lelátó Sportmagazin természetesen arról az eseményről is beszámol, mint ahogy székely testvéreink nyári Európa bajnoki szereplését is követni fogjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s