Doll megőrült, Varga nagyapjának ajánlja a sikert

Meglátogattuk a Ferencváros kupagyőztes csapatát. A tegnapi mérkőzés három hősét, Batik Bencét, Dibusz Dénest és Varga Rolandot sikerült megszólaltatnunk. 

Az ünneplés már a pályán elkezdődött, és egészen az éjszakába nyúlott. Batik Bence így értékelte az ünneplést és a meccset:

“4-5 órát aludtam, de ez elég is volt. Igazán csak most kezd tudatosulni bennem, hogy megnyertük a Magyar Kupát, úgyhogy van bennem adrenalin bőven. Az elején a rombusz középpályájával meglepett minket a Vidi. Arra készültünk, hogy szélsőkkel jönnek majd. Emberelőnyt tudtak kialakítani a pálya ezen részén, de a második félidőben már sikerült rendezni a sorainkat, és a szélén próbáltuk őket feltörni. Azért azt se felejtsük, hogy az első félidőben nekünk volt egy szabályos gólunk, amit nem adtak meg.”

Thomas Doll az egész mérkőzésen a technikai zóna szélén – sőt, néha még azon kívül is – járkált fel-alá. Abszolút együtt élt a játékkal, és még három gólos vezetésnél is hevesen irányította csapatát.

“Amikor a mester kimegy a pályára, akkor, szépen fogalmazva, egészséges módon megőrül, de az öltözőben próbál nyugodtságot sugározni felénk, most is higgadt volt. Megbeszéltük miket kell kijavítani, és ezt úgy gondolom véghez is vittük. Remélem, hogy a jó teljesítményemnek köszönhetően megkapom a bizalmat és kezdő leszek legközelebb is.”- zárta szavait Batik.

 

“Tegnap a csapat elment egy szórakozóhelyre, ott ünnepeltünk együtt. Természetesen csak okosan, hiszen vasárnap már vár ránk egy fontos mérkőzés. Ennek a tegnap estének nem lehet hatása a hétvégi találkozóra”– kezdte a visszaemlékezést Dibusz Dénes, majd a mérkőzésre tért át: Nem nagyon találtuk a Vidi játékának az ellenszerét, úgy éreztem ők a jobbak és érvényesül az akaratuk. Éreztük, hogy ennél többet tudunk, és többet is kell nyújtanunk a második játékrészben, ez sikerült is. Többször sikerült a védelmük mögé kerülni, és ezekből gólokat is szereztünk. A harmadik gól volt az, amikor már én is megnyugodtam. Azért két gólos előny még hazai pályán sem biztos, hogy elég a bajnokcsapat ellen. A játék képe alapján aztán már nem volt benne, hogy fel tudnak állni. A válogatottság mellett számomra ez a legnagyobb siker. Nagyon büszke vagyok, hogy Magyar Kupa győztes lehetek.

Gólt szerzett, gólpasszt adott, és Szolnoki öngólja előtt is tőle érkezett a beadás. Varga Roland a mezőny talán legjobbja volt tegnap. Ő így értékelt:

Nagyon jó volt átélni ezt a sikert. Ma még pihengetünk, de holnap már edzünk, hétvégén pedig jön a Honvéd elleni meccs, amit meg kell nyernünk ahhoz, hogy a második helyet megtartsuk. Számítottunk arra, hogy nehéz lesz a meccs. Úgy voltunk vele, hogy ami helyzetünk lesz, azt ki kell használni, és meg kell próbálni kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. Tudtuk, hogy ez egy döntő, menni kell, csinálni kell. A saját teljesítményem amennyire rossz volt az első félidőben annyira jó lett a másodikra. Nagyon dühös voltam az első negyvenöt perc miatt, nem ezt terveztem, szünetben kicsit összeszedtem a gondolataimat és letisztáztam magamban a dolgokat.

A Győrből érkező játékos első Fradista interjújában kihangsúlyozta, hogy a 97-ben elhunyt nagyapja óriási Fradi drukker volt. Miatta viseli hátán épp ezt a mezszámot, és neki ígérte meg, hogy egyszer a zöld-fehéreknél fog játszani.

A jó teljesítményemmel a nagypapámnak is üzentem. Nagyon sokat szoktam gondolni rá. Minden meccs előtt egy pár másodpercig csendben vagyok a helyemen, ilyenkor átgondolom ezeket a dolgokat, erőt veszek magamon, és így megyek ki a pályára.

fotó: Fradi.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s