Megmagyarázhatatlan, ami a Videotonnál történik

Ahogy a Magyar Lelátó már korábban is jelezte, a Videoton bajnok labdarúgócsapata gyakorlatilag teljesen szétesik a következő szezonra, új csapatot kell építeni Székesfehérváron, ráadásul új vezetőedzővel.

Szakmailag teljesen megmagyarázhatatlan döntések születnek Székesfehérváron, hiszen a jelek szerint távozik többek között Sándor György, Nikolics Nemanja, Juan Calatayud, Filipe Oliveira, valamint Arturo Álvarez.  A Vidi – elsősorban őszi teljesítményének köszönhetően – ritkán látható magabiztossággal nyerte meg a magyar bajnokságot, a csapat talált egy fantasztikus munkát végző vezetőedzőt, ráadásul házon belülről. A katalán Joan Carrillo értelemszerűen rossz szemmel nézi, hogy az általa összekovácsolt csapatot szélnek eresztik, Burcsa Győző klubigazgatóval már hónapok óta megromlott a viszonya.

Kérdés persze, hogy mennyiben Burcsa tehet a fejleményekről, hiszen legnagyobb rosszakarói sem feltételezik minden bizonnyal róla, hogy ennyire tehetségtelen lenne egy klub vezetéséhez. A háttérben sokak szerint politikai okok állhatnak, a radikálisan meghúzott nadrágszíjról értelemszerűen nem a klubvezetés döntött, hanem a kényszer diktálja a tempót Székesfehérváron. Más kérdés, hogy vajon hogyan nem jutott eszükbe a Vidi vezetőinek, hogy ezzel a kerettel egyáltalán nem elképzelhetetlen az európai kupaporondon való sikeres szereplés, márpedig ezzel gazdaságilag úgy meg lehetett volna erősíteni a csapatot, hogy vígan lubickolhatnának.

Joan Carrilo helyett sajtóinformációk szerint a francia Bernard Casoni érkezik. A szakember játékosként a Marseille-ben igazi legenda lett, de edzői múltja semmiképpen sem indokolja, hogy megbontsák a Videoton egységét, és felbontsák Carrillo szerződését.

De úgy tűnik ez a nyár a bajnokcsapatnál a bontásról fog szólni.

Megmagyarázhatatlan.

(fotó: vidi.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s