Két hét alatt rend – Pintér nem is volt hülye… – Varga Dávid jegyzete

Sokszor visszanéztem már a 2011 márciusában lejátszott hollandok elleni válogatott meccsünk összefoglalóját. Ugyan kikaptunk 5-3-ra, de mégis azt a fajta mentalitást, küzdést, és már-már örömfocit jó újra és újra látni. És jó volt látni a tegnapi CSAPATOT is. Merthogy ez a csapat diadala volt. Nem azt mondom, hogy hengereltünk,  támadást – támadásra vezettünk, de uraltuk a játékot, és a szezon utáni dátumhoz képest, mindenki a lehető legtöbbet kihozta magából. (Persze ez nem biztos, hogy mindegyiküknél pozitívum…)

Királynak nem sokszor kellett játékba avatkoznia, de amikor igen, akkor a helyén volt. (Ennek ellenére én Dibuszt védetném, ha gyakorlatilag nincs különbség a két játékos között – és ezt Dárdai is elismerte -, akkor építsük már egy kicsit a jövőt). Mostanság már nem újdonság, hogy az egész védelem nagyon stabil volt. Egy rövidzárlat az első periódusban, amit aztán félidőben helyre rakott a kapitány, és egy pici visszaesés a második játékrészben, idegenben belefér. Főleg úgy, hogy nem akadt belőle gond, mert Juhász mindent elfejelt, mindenhova odaért. Lang – ha így folytatja – lesz az új Juhász, a szélső hátvédeinknek pedig a defenzív munka elvégzése mellett a támadásra is maradt idejük/erejük, ez mindenképp pozitív.

Tőzsér hasznosan és magabiztosan játszott középen, egyedül a nagyszerű bal lábát kéne talán jobban kihasználni. Mellette, előtte, mögötte, bárhol, akárhol…Gera, 36 évesen elképesztő mit robotolt, megint. Kicsit azért ijesztő, hogy nincs egy 10-12 évvel fiatalabb, a szintjéhez legalább közelítő helyettese- de ez egy másik kérdés, inkább ne menjünk bele. A másik vezér, aki ha nem is csinál semmit, de két embert lefoglal, az Dzsudzsák. Nem rajta múlott, hogy nem jegyezhetünk fel a neve mellé egy gólpasszt… Stieberé mellé viszont felírhatjuk az első tétmeccses válogatott gólját. Ha egy kicsit bátrabb, alacsony súlypontjának köszönhetően, több borsot is törhetett volna a finn védők orra alá, de azt a bombagólt (hasonlóan az 5-3-hoz) sokszor vissza fogjuk még nézni…

A nap kérdése számomra, hogy vajon meddig elég a kezdő tizenegyhez az, hogy valaki egy Bundesliga csapat tagja. Szalai alig kapott lehetőséget Németországban, formán kívül játszik, méterekre pattannak tőle a labdák. Helsinkiben is próbálkozott, próbálkozott, de azon kívül, hogy összeszedett pár rúgást, kapu felé nem nagyon tudott fordulni. Na, meg kihagyott egy ziccert. Egy csatártól gólokat várnak az emberek!

Például Priskintől is. Már egy ideje azon gondolkodom mit írhatnék az ő játékáról- megmondom őszintén bajban vagyok. Tomi, ne menj a Slovanhoz! – ennyire futotta ma tőlem. Németh remekül szállt be a játékba, a végén már védekező szerepben is megmutathatta tudását- jót tett neki a tengerentúli levegő. Reméljük egyszer újra látjuk az egyiptomi Némót!

Ahogy a görögök ellen leírtam, úgy most is megteszem: kezeljük helyén az eredményt! Láttuk, hogy ezek a finnek harmatgyengék (a görögök is azok, tegnap Feröertől kaptak ki). De látszott a mi játékunkon is, hogy  Dárdai két hét alatt, amennyire tudott, rendet rakott. A védelem magas szintű játéka mellett, végre elől is produkáltunk valamit. Volt szögletvariációnk és lendületes támadásunk is – a 21. századi magyar futballkedvelőknek ennyi már elég. Szeptemberben jöhet a következő lépcsőfok, mondjuk egy meccsen két gól… a románoknak. HEH!

u.i. Lehet, ez a Pintér nem is volt annyira hülye? Összetartást!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s