Bonyolódik az MLSZ vs. Szpari ügy

A Nyíregyházi Spartacus hivatalos honlapján jelentetett meg egy közleményt, mely szerint egy az UEFA és a Magyar Labdarúgó Szövetség között lezajló levelezés az ő igazukat bizonyítja, azaz nem is kellett volna kifizetniük Diego Balbinot.

Az UEFA főtitkára és a profi labdarúgók 3 európai szervezetének főtikárai  2014 márciusban és 2015 májusban is azt írták a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy a játékosokkal kapcsolatos munkaügyi vitákat a magyar jogrendszer a Munkaügyi Bíróság hatáskörébe utalja, vagyis a magyar jogszabályok szerint kell elbírálni. Kiolvasható az angol nyelvű anyagból, hogy még a külföldi szakemberek is azt állítják, hogy ez nyitott, nem rendezett kérdés, az MLSZ 2012 óta nem oldotta meg ezt a problémát és az erre adott 3 éves határidő is letelt!  Sőt “nyitott kérdés”-ek közé teszi és rendezendőnek jelöli meg az MLSZ számára, amelyet az negyedik éve nem teljesít! A Szpari részéről ez volt az egyik legfontosabb érv a licenckérdés kapcsán.

– A Spartacus teljesítette az MLSZ-nek a munkaszerződésre vonatkozó szerződési feltételeit, záradékba beletette, hogy mi a jogi fórum (Nyíregyháza Munkaügyi Bíróság), így az alkalmazandó jog (magyar munkajogi szabályok), valamint a nemzeti jog előnyt élvez minden mással szemben. A Szpari ennek megfelelően járt el a Balbinot ügyben, és annak ellenére is rendezte a tartozást, hogy erről a Munkaügyi Bíróság nem rendelkezett – engedve a zsarolásnak, hogy másképp nem kap licencet a klub. Tehát bizonyítékunk az MLSZ saját határozata -melyre az UEFA levelében is utalnak –  hogy az MLSZ és az UEFA szerint sem kompetens más fórum (FIFA) hasonló ügyekben. A kizárásnál mégis a FIFA-ra hivatkozik a szövetség. Harcolunk tovább az igazunkért, hiszen mi a szabályoknak megfelelően jártunk el – mondta Dr. Ökrös András, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője.

Jogos? Jogtalan?

A Magyar Lelátó nemrég egy sportközgazdásztól is megkérdezte, hogy mi várható az Nyíregyháza ügyében, ha az ő igazuk bizonyosodik be. Szabados Gábor így fogalmazott:

Nem hiszem, hogy ezzel különösebben kell foglalkozni, mert szinte kizártnak tartom, hogy olyan MLSZ fölött álló fórumot találnának – gondolok itt az UEFA-ra, FIFA-ra, Nemzetközi Sportdöntő Bíróságra – ,amely igazat adna nekik, és megváltoztatná ezt a döntést. Volt már olyan a futballtörténelemben, hogy egy-egy csapat valamilyen jogi döntés értelmében jutott vissza az élvonalba, de itt ez valószínűtlen.

Az  Nyíregyháza tehát folytatja harcát a szövetséggel, ellentétben Matyi Dezsővel, aki az utolsó fordulós mérkőzés utáni kemény nyilatkozata óta hallgat.

Forrás: http://www.nyiregyhazaspartacus.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s