Eldőlt: Vége a pápai focinak!

Szemán György klubigazgató a Naplónak adott bővebb interjújában elmondta, a 2004 nyarán Pápára költözött futballklub tartozásai olyan mértékűek, hogy nem tudnak nevezni az következő szezon egyik osztályába sem. Tehát immár papíron is eldőlt, hogy az Új Lombard Sport Kft. működése véget ért a városban.

– Úgy vélem, a Pápa városában eltöltött 11 év a futballsikerekről szólt, noha ebben szerepelt három NB II­-es szezon is, illetve minden bajnokság végére az élvonalbeli tagság megőrzése volt a cél. Ettől függetlenül a csapat évekig a legmagasabb osztályban játszott, mondhatni meghatározó szerepet töltött be a magyar labdarúgásban, ami mindenképpen sikernek számít – jelentette ki Szemán György a veol.hu-nak.

A klubigazgató szerint a bajnokság végét gyakorlatilag teljesen pénz nélkül kellett végig játszaniuk, ám az utolsó mérkőzés végig nem gondolkodtak a jövőn, csak azt szerették volna, hogy tisztességesen fejezzék be a bajnokságot.

– Életem egyik legborzalmasabb pillanata volt, amikor kiderült, hogy a tulajdonos milyen cselekményt követett el a cégeivel, ez pedig előrevetítette a pápai profi futball végét. Nem titok, annak ellenére, hogy a kis költségvetésű klubok közé tartoztunk, évek óta egyre nehezebb volt finanszírozni a csapatot. Azonban álmunkban sem gondoltunk arra, hogy szinte egyik napról a másikra bekövetkezik a csőd és mindennek vége szakad. Borzasztó volt ezt megélni. Becsülettel tettük a dolgunkat, irányítottuk a klubot, a játékosok a végsőkig kitartottak. Odáig jutottunk, hogy az utolsó csapatunkban játszók és a klub alkalmazottai egzisztenciális gondokkal küzdenek, miközben a város labdarúgása semmivé vált – fogalmazott Szemán György. Mint mondta, a 11 esztendő alatt a klub legkiválóbb partnere és a legfőbb támogatója a város önkormányzata volt, amely rendkívül sok áldozatot vállalt azért, hogy Pápának NB I­-es csapata legyen. A klubigazgató hangsúlyozta, a tulajdonos gazdasági ügyeire nem volt rálátásuk, ezért is érhetett mindenkit olyan váratlanul a kialakult helyzet.

Forrás: veol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s