MLSZ: Nem lesz kötelező a szurkolói kártya

A klubok dönthetik el, hogy kötelezővé teszik-e a szurkolói kártyát mérkőzéseiken a következő NB 1-es szezontól. Mindezt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke jelentette be. A döntést bizalmi lépésnek szánja a szövetség az ultrák felé. 

„A javuló infrastrukturális háttér, a gazdaságilag és szakmailag megerősödött környezet, az új támogatási rendszer és a rend terén tapasztalt látványos változások arról győztek meg bennünket, hogy ebben az új helyzetben átgondolhatjuk eddigi álláspontunkat a szurkolói kártya kötelező használatáról – számolt be dr. Csányi Sándor, a szövetség elnöke az mlsz.hu-nak. – A bizalom jeleként és a futballban szereplők nagyobb felelősségvállalása mellett szabályrendszerünkben a korábbi kötelezettséget lehetőséggé alakítjuk át.”

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az OTP Bank Liga 2015-2016-os versenyévadában a szurkolói kártya kötelezettségének kérdését az MLSZ a szervező klubok hatáskörébe utalja, a válogatott mérkőzések szervezőjeként pedig nem teszi kötelezővé a kártya használatát.

Csányi Sándor kiemelte, a kártyahasználat a jövőben is jelentős előnyt biztosít a szurkolók számára, hiszen gyorsítja és megkönnyíti a jegyhez jutást és a stadionba való belépést. Aki kártya nélkül jár meccsre, az a törvényi előírások betartása miatt nehézkesebb ügyintézésre számíthat, hiszen a személyes adatait minden esetben hitelt érdemlően meg kell adnia a jegy vásárlásakor.

A döntéstől az elnökség a szurkolók többsége által elfogadott kártyarendszer hátrányainak orvoslását reméli. Az elnökség fontosnak érzi, hogy azok a hagyományos jegyértékesítéshez ragaszkodó, vagy esetleg az időjárási kockázatoktól tartó szurkolók, de akár alkalmi turisták, és ad hoc élménykeresők is bejuthassanak a mérkőzésekre, akik az eddigi rendszerben méltányolható okokból nem tudták ezt megtenni. Velük szemben tehát a döntés egy korrekció, a kötelező kártyarendszer korrekciója. Azok irányába pedig, akik eddig dacból, a kötelező kártyarendszer elleni tiltakozás okán maradtak távol, az elnökség bizalmi lépésnek, nyitásnak szánja a döntését.

kartya

fotó, forrás: mlsz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s